Sala na 80 osób

Przyjęcia okolicznościowe

Organizujemy przyjęcia i imprezy okolicznościowe.
Wesela, komunie, chrzciny, urodziny, szkolenia, stypy.


Menu do wyboru tylko na zamówienie.

  • Rosół z makaronem
  • Rosół z kołdunami
  • Żurek z jajkiem i biała kiełbasą
  • Krem z borowików
  • Krem z brokuł
  • Ziemniaczki z koperkiem i masełkiem
  • Puree ziemniaczane
  • Kluski śląskie z sosem
  • Kopytka z bułka tartą
  • Schabowy
  • Schab w sosie borowikowym
  • Schab faszerowany szynką i serem
  • De volaille
  • Filet faszerowany szpinakiem i pieczarkami
  • Filet faszerowany pieczarkami i serem
  • Filet z kurczaka na pierzynce szpinaku
  • Udo z kurczaka pieczone.
  • Pieczeń wieprzowa w sosie ( karkówka)
  • Zrazy wieprzowe
  • Zrazy wołowe
  • Kotlet mielony
  • Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym
  • Pstrąg cały pieczony
  • Łosoś w dzwonkach
  • Surówka z kapusty kiszonej zasmażanej z kminkiem
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z kapusty białej
  • Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem
  • Surówka z kapusty czerwonej po śląsku „Modro”
  • Buraczki na zimno
  • Buraczki na ciepło ze śmietaną
  • Marchew z jabłkiem
  • Marchew z chrzanem
  • Marchew z groszkiem na ciepło
  • Kalafior z bułką tartą.
  • Mizeria z ogórka

Przystawki na zimno:

  • Mięsa pieczone-plasterkowane(schab, karkówka w ziołach)
  • Kurczak trybowany i faszerowany
  • Wędliny wiejskie
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem i migdałami i papryką
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem i majonezem
  • Sałatka Grecka z oliwkami i fetą i sosem
  • Mix świeżych sałat z pomidorem koktajlowym, serem, kiełkami, pestkami i sosem
  • Tatar wołowy z jajkiem, cebulką i korniszonem
  • Galareta wieprzowa
  • Galareta drobiowa
  • Jajka w majonezie
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka faszerowane z łososiem i kiełkami
  • Polędwiczki drobiowe z sosem borówkowym
  • Krewetki z sosem bazyliowym.
  • Skrzydełka faszerowane na ostro
  • Brokuły pod kołderką z serem
  • Ryba po grecku
  • Ryba po meksykańsku
  • Śledzie po wiejsku
  • Pieczywo

Przystawki gorące:

  • Bigos z grzybami i pulpecikami
  • Gołąbki z sosem do wyboru pomidorowy lub grzybowy
  • Flaki wołowe
  • Boeuf Stroganow
  • Gulasz „Szefowej Kuchni” ( żołądki drobiowe, wieprzowina, wołowina, drób, warzywa)
  • Krokiet z kapustą, grzybami i serem
  • Krokiet z farszem mięsnym
  • Barszcz czerwony
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Płonąca szynka pieczona podana z warzywami i chlebem czosnkowym