” Arrivo” Pizzeria| Restauracja | Catering

Przykładowe menu imprezowe

DO WYBORU:

  • Rosół z makaronem
  • Bulion wołowy z kołdunami
  • Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
  • Ziemniaczki z koperkiem i masełkiem
  • Ziemniaki smażone z patelni
  • Kluski śląskie z sosem
  • Kopytka z bułką tartą
  • Frytki ( dla dzieci)
  • Schabowy
  • Schab w sosie borowikowym
  • Schab faszerowany szynką i serem
  • De volaille
  • Filet faszerowany szpinakiem i pieczarkami
  • Filet z kurczaka w sosie koperkowym
  • Udo z kurczaka pieczone
  • Pieczeń wieprzowa w sosie ( karkówka)
  • Kotlet mielony
  • Zrazy wołowe
  • Pstrąg z patelni z masłem czosnkowym
  • Surówka z kapusty kiszonej zasmażanej z kminkiem
  • Surówka z kapusty pekińskiej
  • Surówka z kapusty białej
  • Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem
  • Surówka z kapusty czerwonej po śląsku „Modro”
  • Buraczki na zimno
  • Buraczki na ciepło ze śmietaną
  • Marchew z jabłkiem
  • Marchew z chrzanem
  • Marchew z groszkiem na ciepło
  • Kalafior z bułką tartą

Przystawki na zimno:

  • Mięsa pieczone-plasterkowane(schab, karkówka w ziołach)
  • Kurczak trybowany i faszerowany
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna
  • Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem i migdałami i papryką
  • Sałatka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem i majonezem
  • Sałatka Grecka z oliwkami i fetą i sosem
  • Mix świeżych sałat z pomidorem koktajlowym, serem, kiełkami, pestkami i sosem
  • Tatar wołowy z jajkiem, cebulką i korniszonem
  • Galareta wieprzowa
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Jajka faszerowane z łososiem i kiełkami
  • Polędwiczki drobiowe z sosem borówkowym
  • Krewetki z sosem bazyliowym
  • Skrzydełka faszerowane
  • Brokuły pod kołderką z serem
  • Ryba po grecku
  • Ryba po meksykańsku
  • Śledzie po wiejsku
  • Pieczywo

Przystawki gorące:

  • Bigos z grzybami i pulpecikami
  • Gołąbki z sosem do wyboru pomidorowy lub grzybowy
  • Flaki wołowe
  • Gulasz „Szefowej Kuchni” ( żołądki drobiowe, wieprzowina, wołowina, drób, warzywa)
  • Boeuf Stroganow
  • Krokiet z kapustą, grzybami i serem
  • Krokiet z farszem mięsnym
  • Barszcz czerwony
  • Szaszłyk wieprzowy
  • Płonąca szynka pieczona podana z warzywami i chlebem czosnkowym
  • Prosiak pieczony, faszerowany