
” Arrivo” Pizzeria| Restauracja | Catering
Przykładowe menu imprezowe
DO WYBORU:
- Rosół z makaronem
- Bulion wołowy z kołdunami
- Żurek z jajkiem i białą kiełbasą
- Ziemniaczki z koperkiem i masełkiem
- Ziemniaki smażone z patelni
- Kluski śląskie z sosem
- Kopytka z bułką tartą
- Frytki ( dla dzieci)
- Schabowy
- Schab w sosie borowikowym
- Schab faszerowany szynką i serem
- De volaille
- Filet faszerowany szpinakiem i pieczarkami
- Filet z kurczaka w sosie koperkowym
- Udo z kurczaka pieczone
- Pieczeń wieprzowa w sosie ( karkówka)
- Kotlet mielony
- Zrazy wołowe
- Pstrąg z patelni z masłem czosnkowym
- Surówka z kapusty kiszonej zasmażanej z kminkiem
- Surówka z kapusty pekińskiej
- Surówka z kapusty białej
- Surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem
- Surówka z kapusty czerwonej po śląsku „Modro”
- Buraczki na zimno
- Buraczki na ciepło ze śmietaną
- Marchew z jabłkiem
- Marchew z chrzanem
- Marchew z groszkiem na ciepło
- Kalafior z bułką tartą
Przystawki na zimno:
- Mięsa pieczone-plasterkowane(schab, karkówka w ziołach)
- Kurczak trybowany i faszerowany
- Sałatka jarzynowa tradycyjna
- Sałatka z makaronu prażonego z kurczakiem i migdałami i papryką
- Sałatka z kapusty pekińskiej z rzodkiewką, ogórkiem i majonezem
- Sałatka Grecka z oliwkami i fetą i sosem
- Mix świeżych sałat z pomidorem koktajlowym, serem, kiełkami, pestkami i sosem
- Tatar wołowy z jajkiem, cebulką i korniszonem
- Galareta wieprzowa
- Jajka w sosie tatarskim
- Jajka faszerowane z łososiem i kiełkami
- Polędwiczki drobiowe z sosem borówkowym
- Krewetki z sosem bazyliowym
- Skrzydełka faszerowane
- Brokuły pod kołderką z serem
- Ryba po grecku
- Ryba po meksykańsku
- Śledzie po wiejsku
- Pieczywo
Przystawki gorące:
- Bigos z grzybami i pulpecikami
- Gołąbki z sosem do wyboru pomidorowy lub grzybowy
- Flaki wołowe
- Gulasz „Szefowej Kuchni” ( żołądki drobiowe, wieprzowina, wołowina, drób, warzywa)
- Boeuf Stroganow
- Krokiet z kapustą, grzybami i serem
- Krokiet z farszem mięsnym
- Barszcz czerwony
- Szaszłyk wieprzowy
- Płonąca szynka pieczona podana z warzywami i chlebem czosnkowym
- Prosiak pieczony, faszerowany